Početna stranica arrow Rukopisi ne gore

Rukopisi ne gore

Jahači u buri

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Nenad Marić
10. 03. 2015.


bura

Mjauče , cvili , doziva

siroto mače iz bašte .

Majku su otrovali ili zgazili ,

Bacili smo je u kontejner .

Raiders on the storm .

Hranili smo ga ostacima sa trpeze

razmažene dece .

Bogovska hrana za žrtvu

sumraka civilizacije .

Gavrani lete iznad naših glava

sa ,, NATO ” zvezdicama .

Čudna konjukcija nebeskih tela .

Zlokobni simboli u kalendaru

drevnih Maja .

Doziva , mjauče , cvili

Lepo crno mače iz bašte .

Nosim džigerice od juče ,

Deca ne vole iznutrice .

Jahači u buri .

Mi smo sada najbliži rod .

Opširnije...

Dojmovnik u pozorištu

Vrednovanje: ONONONONON / 4
Autor Marginalac
01. 03. 2015.

kucanj u prazno

Prvi bečejski arondisman, preciznije- pozorišni klub u najstrožem centru, ugostio je u petak, 27. februara, marginalistički (krotko terajte) karvanot na čijem je repertoaru bila promocija  knjige "Kucanj u prazno". Predrag Ž. Vajagić i Branislav Zukić, po običaju, nisu bili "na visini zadatka", niti su "svojim upadicama razgaljivali publiku" (još manje razvaljivali), već su jednostavno uživali u odličnoj interakciji sa gostima, prezentujući mali deo od 570 definicija što su se našle u dojmovniku marginalizma.

Opširnije...

Na ivici dvadeset i četvrte

Vrednovanje: ONONONONON / 26
Autor Sanja Aćimov
27. 02. 2015.

Patrick Bremer, Car crash collageBrisači su radili malo brže nego obično. Posle pedesetak metara od naše porodične kuće, Džoni je već bio opušten na zadnjem sedištu. Usporila sam kada sam ugledala njih dvoje. Dečak i devojčica, ne više od sedam godina, on možda godinu više. Njena roze jakna se nazirala ispod njegove sive, i omanjih ruku koje su je zagrtavale. Pustila sam ih da pređu preko pešačkog, on joj je stavljao kapuljuču svoje jakne na glavu. Sad sam već jasnije mogla da vidim da njena jakna ispod nije imala kapuljaču. A padalo je prilično. On u duksu, ona sa dve jakne, kapuljačom i tuđim rukama oko glave, pređoše put prema školi. Polako sam ih ostavljala u retrovizoru, sve manje, sve draže mom srcu.

Opširnije...

Alegorija

Vrednovanje: ONONONONON / 1
Autor Branislav Zukić
25. 02. 2015.delacroix

Avgustovsko popodne na pariskom groblju "Per Lašez" mirno je kako to samo parcele sa večnim odmaralištima mogu biti. Tek poneki posetilac remeti nestvarni mir mesta na kome se nalaze posmrtni ostaci velikana  što su svojim delovanjem oblikovali noviju istoriju ljudske vrste. Čega god da se ovde dohvatite  pretvara se u zatečenost, maglovito-parališuću svest da je, za naših života, na jednom mestu nemoguće videti ovoliko značajnih imena. Prolazimo pored Balzakovog nadgrobnog spomenika, još uvek ne verujući da je to baš onaj Balzak, Onore de, i da su  u ovom delu groblja, tokom krvave nedelje, umirali neprevijeni martiri Pariske komune. Ošamućenost ne prestaje ni kod sledećeg velikog imena - naprotiv, rapidno raste kako se približavamo mestu na kome je sahranjen Oskar Vajld. Ne, nije isto upijati njegove premudre rečenice i nalaziti se pored Vajldovog velikog nadgrobnog spomenika, oivičenog snažnim providnim staklom i zaštićenog francuskim zakonom. "Hvala na lepom engleskom, kojem si me naučio", piše na jednoj od nekoliko desetina ceduljica ubačenih preko staklene barijere, tako da padnu tik pored ivice književnikovog groba.

Opširnije...

Prirodni gas, grip

Vrednovanje: ONONONONON / 3
Autor Marginalac
23. 02. 2015.

kucanjGas, prirodni - Fosilno gorivo koje za grejanje koristi dobar deo građana Vojvodine,  poznatih  po neobjašnjivoj spremnosti da se redovno plaća utrošeno;

U slučaju prestanka isporuke gasa, dešavaju se zanimljive stvari, poput ove, koju je jedan iznervirani potrošač opisao januara 2009. godine:

Kompjuter, iako umotan u dva ćebeta, neće da se uključi. Grafička karta je previše hladna. Uspevam posle duvanja direktno u grafičku (na momente sam se osećao kao da duvam u nešto drugo). Nisam imao pojma da temperatura grafičke karte, matične ploče i procesora može da bude tek nešto iznad 10 stepeni. Temperatura mobilnog šest. Kakva je da je, i dalje je sobna! Moja je još uvek 36, nema prostora kukanju! Kvarcna peć žmirka kao zelenaš iz romana Dostojevskog. Na sreću, bojler  je na struju, nije gasifikovan. Da sam sklon proceni samoga sebe na osnovu veličine određenih delova tela, iz kupatila bih izašao kao manijakalni depresivac – sve se na meni, od hladnoće, toliko skupilo me je pogled u ogledalo dotukao.

Opširnije...
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>
Rezultati 82 - 90 od 474

Prijava

Nemate nalog? Napravite nalog

Sindikacija

Sindikacija
RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Posetioci: 3225647
ETNA